Penki dalykai, kuriuos reikia žinoti keliaujant su X kortele

Vasara – populiariausias atostogų metas – saulė, paplūdimys, išvykos ​​su šeima ir draugais. Jei artimiausiu metu planuojate keliauti į užsienį, kviečiame susipažinti su „X supreme“ ir „X prime“ kortelių teikiamų draudimo privalumų santrauka, kad jums nereikėtų draudimo paslaugų pirkti atskirai.

Kiekviena kelionė yra apdrausta atskirai

Įprasta praktika, su kuria susiduria keliautojai, kad draudimo suma nustatoma metams. Tačiau turint „X supreme“ arba „X prime“ kortelę nurodyti limitai taikomi atskirai kiekvienai kelionei.

Su „X supreme“ kortele suteikiamas bazinis draudimas jums, , o „X prime“ kortelės draudimas galioja ir jums, ir kartu keliaujantiems jūsų šeimos nariams, įskaitant vaikus, tėvus, anūkus, taip pat sutuoktinį ar partnerį. Primename, kad „X smart“ kortelės šio draudimo neturi.

Bagažo ir skrydžių vėlavimas

Keliaujant lėktuvu gali nutikti įvairių dalykų – bagažas gali vėluoti, būti sugadintas ar net pamestas. Avialinijos siūlo keliautojams perkant skrydžio bilietą apdrausti savo bagažą, tačiau bagažo draudimas jau yra įtrauktas į „X supreme“ arba „X prime“ kortelių turimą draudimą.

„X supreme“ draudimas padengia išlaidas iki 100 eurų bagažo vėlavimo atveju (daugiau nei 2 val.), kad būtų galima įsigyti būtiniausių prekių. Skrydžio vėlavimo atveju, draudimas padengia išlaidas iki 250 eurų.

Turėdami „X prime“ jūs būsite apdrausti nuo kelionės atšaukimo, nutrūkimo, vėlavimo ar jungiamojo skrydžio praradimo rizikų, kurių draudimo suma – iki 1 000 eur.  Bagažo vėlavimo atveju (daugiau nei 2 val.) galioja 400 eurų limitas būtiniausių prekių įsigijimui.

Medicininės išlaidos

Kelionės metu niekas nenori susirgti, tačiau jei taip nutiktų, medicinines išlaidas padengs draudimas. Turint „X supreme“ arba „X prime“ ir netikėtai susirgus ar susižalojus, neviršijant kompensuojamos sumos limitų, bus kompensuojamos gydymo užsienyje išlaidos, įskaitant apsilankymą pas gydytoją, vaistus, skubias operacijas arba būtinąją odontologinę pagalbą ir kt.

Tačiau reikia atkreipti dėmesį, kad jei nelaimingas atsitikimas įvyksta tam tikrose šalyse (pvz., JAV, Bulgarijoje, Graikijoje, Egipte, Ispanijoje, Tailande, Turkijoje ir pan.), prieš gaudami paslaugą turite susisiekti su draudiku. Prieš kelionę rekomenduojame būtinai susipažinti su draudimo taisyklėmis.

Automobilio išskaita (franšizė)

Transporto priemonės nuoma užsienyje yra naudingesnė turint „X prime“ kortelę. Jei kelionės metu nuomojama transporto priemonė buvo apgadinta ir jūs esate įsigiję kasko draudimą, „X prime“ padengs franšizę iki 1 500 eur.

Sportas

Mėgstate adrenaliną? „X prime“ kortelės draudimas apima visų rūšių sportines veiklas, įskaitant ekstremalias sporto šakas, tokias kaip šuolis su parašiutu, jėgos aitvarų sportas, nardymas, sklandymas ir daugelis kitų.

Daugiau apie kotelių teikiamas naudas čia.

Previous
Previous

Daugiausiai X REWARDS lojalumo programos taškų „Citadele“ banko klientai iškeičia į paramą Ukrainai

Next
Next

Lietuvoje įsigyjama daugiausiai elektromobilių iš visų Baltijos šalių