Kaip surasti svajonių darbdavį?

Tinkamas darbdavio pasirinkimas – atsakingas sprendimas, galintis reikšmingai prisidėti prie kiekvieno karjeros sėkmės ir profesinio tobulėjimo. Renkantis naują darbo pasiūlymą ir įmonę, verta atsižvelgti tiek į objektyvius veiksnius, tiek į savo poreikius, norus, vertybes, profesines ambicijas ir karjeros tikslus.


Pradėkite nuo savęs

Prieš pradėdami ieškoti darbo, įvertinkite savo žinias, įgūdžius, galimybes ir pomėgius. Tai, ką dirbate, ne visada yra tai, ką iš tikrųjų norite daryti – galbūt vertėtų į savo tolimesnę karjerą pažvelgti iš naujo požiūro kampo? Gerai pagalvokite, ko tikitės nuo būsimo žingsnio savo karjeroje.

Sudarykite pramonės šakų, įmonių ir galbūt net pozicijų, kurias norėtumėte dirbti, sąrašą. Jei galvojate apie konkrečias įmones, apsilankykite šių įmonių karjeros puslapiuose ar darbo skelbimų portaluose ir pasižiūrėkite, kokių specialistų jos ieško ir ką siūlo būsimiems darbuotojams. Net jei šiuo metu nėra laisvų darbo vietų jums patinkančiose įmonėse, verta patiems parodyti iniciatyvą nusiunčiant savo gyvenimo aprašymą su trumpu prisistatymu.

Darbdavys su užtikrinta ateitimi

Pasidomėkite įmonės istorija ir įvertinkite stabilumą. Ieškokite darbdavio, kuris planuotų savo veiklą ir plėtrą ilguoju laikotarpiu. Strategiškai įmonės ateitį planuojantis darbdavys sukuria daugiau galimybių darbuotojams prisidėti ne tik prie įmonės plėtros, bet ir prie asmeninio tobulėjimo.

Tačiau galbūt norite tapti naujos sėkmės istorijos dalimi ir prisijungti prie naujai įsteigtos įmonės?

Atlyginimas ir priedai

Įsitikinkite, kad siūlomas atlyginimas atitinka ne tik jūsų lūkesčius, bet ir rinkos standartus. Teisingas atlygis atspindi darbdavio gebėjimą įvertinti darbuotojo pastangas.

Atkreipkite dėmesį į papildomų naudų sistemą – premijas, sveikatos draudimą, papildomas atostogų dienas ar kitas išmokas. Nors papildomos naudos iš pradžių gali atrodyti nereikšmingos, palyginti su atlyginimu, jos didina kasdienį pasitenkinimą darbu ir suteikia saugumo jausmą.

Darbo aplinka ir ritmas

Teigiama darbo aplinka skatina bendrą gerovę. Įvertinkite įmonės kultūrą, taip pat darbo vietos aplinką bei darbo grafiką.

Šiuolaikiniame skaitmeniniame amžiuje daugelis darbdavių siūlo netradicines darbo valandas arba nuotolinio darbo galimybes. Lankstus darbo grafikas leidžia derinti asmeninį gyvenimą su darbu, išlaikant ar net pagerinant produktyvumą.

Socialiniai tinklai

Kaip ir darbdavys peržiūrės informaciją apie jus socialiniuose tinkluose ir kitur, jūs taip pat turite teisę ieškoti informacijos apie darbdavį internete. Peržiūrėkite įmonės ir dabartinių darbuotojų „LinkedIn“ profilius – tai gali suteikti papildomos informacijos apie įmonės kultūrą.

Interviu su darbdaviu

Darbo pokalbis – tai bene geriausia galimybė daugiau sužinoti apie darbo aplinką, kultūrą, priedus, augimo galimybes ir kitus svarbius aspektus, apie kuriuos negavote informacijos nei darbo skelbime, nei socialiniuose tinkluose ar kitur. Prieš pokalbį pasiruoškite svarbius klausimus, kad turėtumėte aiškią informaciją ir galėtumėte priimti teisingą sprendimą.

Pasidomėkite „Citadele“ banko pozicijomis

Norite dirbti viename didžiausių bankų Baltijos šalyse? Peržiūrėkite laisvas darbo vietas mūsų svetainėje.

Previous
Previous

Trūksta idėjų laisvalaikiui? Padės C REWARDS pasiūlymai

Next
Next

Su banko kortele – jokių sienų