Žiemos malonumai saugiai

Baltam sniego sluoksniui užklojus žemę, taip ir norisi leistis į nuotykius bei džiaugtis žiemos malonumais su šeima ir draugais. Nepriklausomai nuo to, ar planuojate vykti į turistų pamėgtą slidinėjimo kurortą kitoje šalyje, čiuožinėti ant užšalusio ežero ar leistis rogėmis nuo kalniuko, reikėtų tinkamai pasiruošti. Ir pasiruošimas neapsiriboja vien šiltais batais ir pirštinėmis.

Kruopščiai pasiruoškite planuojamam aktyviam poilsiui, kad žiemos pramogų nesugadintų traumos ar kitos nemalonios staigmenos – atsižvelkite į savo ir bendrakeleivių galimybes, pasidomėkite vieta, kur apsistosite ir, žinoma, pasirūpinkite tinkamu draudimu.

Įgūdžius atitinkančios pramogos

Rinkdamiesi žiemos pramogas, aptarkite visų dalyvių norus ir įgūdžius, ypač jei planuojamas aktyvus poilsis – pasirinkus fizinių įgūdžių neatitinkančią veiklą traumų rizika yra kur kas didesnė. Pavyzdžiui, mažiems vaikams, vyresnio amžiaus žmonėms ir pradedantiesiems slidininkams netiks snieglenčių sportas aukščiausiuose Slovakijos kalnuose, tačiau toks pasirinkimas gali būti puikus, jei planuojate važiuoti su draugais, kuriems slidinėjimas yra kasmetinė pramoga. Tiesa, jei slidinėti planuojate ne specialiai tam pritaikytose trasose, pasidomėkite, ar į jūsų draudimą įeina ir ekstremalus sportas – jam gali būti taikomos išimtys.

Tinkama apranga ir įranga

Jei esate žiemos sporto mėgėjas, tikriausiai turite ir kokybišką, jums pritaikytą inventorių. Tačiau jei savo įrangos, aprangos neturite ir neketinate įsigyti, įsitikinkite, kad turėsite galimybę išsinuomoti viską, ko reikia, pavyzdžiui, tinkamas apsaugas ir akinius, apsaugančius akis nuo ryškios šviesos, kurią atspindi sniegas. Svarbu apsirūpinti ne tik kokybiškais drabužiais, bet ir šalmu, kuris yra svarbiausia apsaugos nuo sunkių traumų priemonė.

Įvertinkite savo galimybes

Jei esate pradedantysis, neskubėkite išbandyti pavojingiausių trasų, būkite atsargus – rinkitės tokias slidinėjimo trasas, kurios geriausiai atitinka jūsų gebėjimų lygį. Pasinaudokite profesionalių instruktorių pagalba, jie savo patarimais ir pamokymais padės greičiau ir saugiau išlavinti norimus įgūdžius. Sudėtingiausias trasas rinkitės tik tuo atveju, jei esate patyręs ir visiškai pasitikite savo sugebėjimais, kad nekeltumėte grėsmės savo ir kitų žiemos sporto mėgėjų saugumui.

Atstatykite energiją ir pasirūpinkite šiluma

Dažnai vaikai, ypač mažesni, besidžiaugdami žiemos pramogomis, užsimiršta ir nekreipia dėmesio į šąlančius rankų ir kojų pirštus – pramogaujant žiemą, labai svarbu reguliariai įsitikinti, kad galūnės nešąla. Nepamirškite ir apie poilsį, pertraukas tarp veiklų, reikalaujančių daug energijos – pertraukėlės metu ne tik atsikvėpkite, bet ir atsigerkite, suvalgykite sportinei veiklai skirtą užkandį.

Saugumas pirmoje vietoje

Traumos gali sugadinti atostogų džiaugsmą ir žymiai patuštinti banko sąskaitą, ypač jei pramogaujate užsienyje. Apsaugokite save ir savo artimuosius pasinaudodami „Citadele“ draudimu nuo nelaimingų atsitikimų – pateikti paraišką dėl draudimo galite internetu jau dabar. Jei mėgautis žiemos pramogomis planuojate užsienyje, taip pat pasirūpinkite „X Prime“ kortele, kurioje yra ir kelionės draudimas arba pasidomėkite kelionių draudimu „Citadele“ mobiliojoje programėlėje.

Nuostabių ir saugių žiemos nuotykių!

Previous
Previous

Atėjo metas remontui?

Next
Next

Tarp Baltijos šalių lietuviai lojaliausi vietinei produkcijai – lietuviškiems maisto produktams pirmenybę teikia trečdalis