Su banko kortele – jokių sienų

Lietuvos gyventojai noriai keliauja su X kortele kišenėje, nes ja naudotis kitose šalyse yra taip pat patogu kaip namuose. Kaip rodo „Citadele“ banko duomenys*, Lietuvos gyventojai 2023 metais dažniausiai vyko į Vokietiją ir Lenkiją.

Populiariausios Baltijos gyventojų kelionių kryptys

2023 metais Lietuvos gyventojai dažniausiai vyko į Vokietiją, Lenkiją, Prancūziją ir Italiją. Latvijos gyventojai daugiau keliavo į Vokietiją, Lenkiją, Ispaniją, Švediją ir Lietuvą, o Estijos – į Suomiją, Latviją, Ispaniją, Italiją ir Švediją.

Atsiskaitymo mokėjimo kortelėmis užsienio šalyse skaičius išaugo – žmonės vėl ėmė intensyviai keliauti. Draudiminių įvykių paraiškų skaičius taip pat sugrįžo į prieš COVID-19 buvusį lygį. Per COVID-19 laikotarpį daugelis žmonių įprato dirbti nuotoliniu būdu, todėl vis dar išlieka tendencijos tiek vasarą, tiek žiemą važiuoti į šiltesnius kraštus, pavyzdžiui, Italiją, kad vienu metu pavyktų pasisemti kelionės įspūdžių ir dirbti nuotoliniu būdu.

Taip pat patogiai, kaip namuose

Atmink, kad tavo „Citadele“ banko kortelė visur veiks kaip namuose – gali išsiimti pinigų be komisinio mokesčio visuose bankomatuose, tik reikia atsižvelgti į savo kortelės mėnesio limitą. Jeigu esi šalyje, kurioje naudojama kita valiuta, reikia turėti omenyje, kad valiutos keitimas vyksta pagal banko „Citadele“ įkainius. Už pirkimus X kortelėmis ir kitose šalyse toliau gauni X REWARDS taškų.

Jei kelionės metu esi suplanavęs nuomotis automobilį, su „X prime“ kortele gali tai padaryti ir be kredito limito, be to, galios draudimas su išskaita.

Daugiau apie galimybes užsienyje su X kortele ir platų draudimo spektrą skaityk interneto svetainėje.

Saugumui

Siekiant kiek įmanoma apsisaugoti nuo įvairių nemalonių situacijų užsienyje, susijusių su pinigais, patartina pasiimti keletą kortelių. Laikyk jas skirtingose, tačiau vienodai saugiose vietose. Mobiliojoje programėlėje skiltyje „Kortelės“ gali peržiūrėti ir pakeisti kiekvienos kortelės naudojimo regioną ir limitus. Atmink, kad nepatartina naudotis nemokamu viešuoju internetu, kai kyla poreikis atidaryti interneto banką.

Paprastų ir saugių pirkimų užsienio šalyse!

* Duomenys apie 2023 metais fizinėse prekybos vietose užsienio šalyse atliktus pirkimus „Citadele“ banko mokėjimo kortelėmis.

Previous
Previous

Kaip surasti svajonių darbdavį?

Next
Next

Kaip užtikrinti, kad atsiskaityti elektroninėje parduotuvėje būtų patogu?